Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

Δάφνη Μπόκοτα και οι Σαμποτέρ

Ότι η Δάφνη Μπόκοτα είχε "κάνει" τραγουδίστρια το μάθαμε κάποια στιγμή (γιατί OK, είπαμε είμαστε γέροι, αλλά όχι τόσο για να το 'χουμε ζήσει κι αυτό, και δεύτερον για να μην προβάλλεται αυτό το γεγονός από πουθενά, μάλλον θέλει να το ξεχάσει κι η ίδια) και μάλιστα είχε και το δικό της συγκρότημα, τους "ΣΑΜΠΟΤΕΡ". Ότι είμαστε αρκετά καμένοι για να ασχοληθούμε μ' αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Τώρα, το αν οι ΣΑΜΠΟΤΕΡ ήταν και μόνοι τους πριν και μετά τη Δάφνη μην περιμένετε να σας διαφωτίσω, δεν έχω ιδέα. Λοιπόν, ο δίσκος "ΔΑΦΝΗ ΜΠΟΚΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΠΟΤΕΡ" είχε βγει το 1987 και φυσικά δεν επανεκδόθηκε ποτέ σε cd (αυτό έλειπε, εδώ δεν έχουν βγει άλλα κι άλλα - αθάνατες ελληνικές δισκογραφικές). Τίποτα δε θάβεται εντελώς όμως, γιατί ένα Vinyl Rip άρχισε να κυκλοφορεί στο dc++ πριν πολύ καιρό (από κει έμαθα βασικά για το όλο σκηνικό κι ο Μέγας Δραγουμάνος το επιβεβαίωσε) κι έτσι βρέθηκα να ακούω μοναδικής αισθητικής ποπ δημιουργίες όπως τα "Βίπερ Νόρα" (μου κόλησε κι η μελωδία γαμώτο!) και Ντίβα (γιατί είμαι ντίβα και ζητάω πολλαααά...). Στο δίσκο υπάρχουν και τα "27", "1000 οι Σκιές", "Ανατολή", "Απολογία", "Ελλάδα", "Ερεσού 37", "Προφητεία", "Το Εμβαδόν". Track numbers και περαιτέρω πληροφορίες δεν παίζουν, καλείστε όπως καταθέσατε τα ντοκουμέντα σας, γιατί πρέπει να ικανοποιήσουμε την καμμένη περιέργεια μας. Το εξώφυλλο βρέθηκε από τη Βίβλο της Ελληνικής Δισκογραφίας του Πέτρου Δραγουμάνου.

Τι μπορεί να βρει κανείς αν δεν ψάχνει

Βολτάροντας στο YouTube πέφτω πάνω σε ένα βίντεο του thasoukopswtokefali (cool vids btw) με μουσική υπόκρουση το Ντίβα, στο οποίο όμως έπεσε κι ο mesasola ο οποίος αποδεικνύεται μέλος των ΣΑΜΠΟΤΕΡ και ανεβάζει πραγματικά ντοκουμέντα, τα βίντεο-κλιπ του Ντίβα και του Βίπερ Νόρα. (Respect και περιμένουμε κι άλλα βίντεο από παλιά καλή ελληνική τιβί). Τσεκάρουμε το Βίπερ Νόρα για τις καλτ αινιγματικές ματιές που μας ρίχνει η Δάφνη, εν τω μέσω της προετοιμασίας της για το επερχόμενο ραντεβού με τα δύο ανυποψίαστα πρόσωπα!

Φυσικά, με τα σημερινά δεδομένα, το συγκεκριμένο δισκογραφικό εγχείρημα φαντάζει καρα-cult, γιατί η Δάφνη Μπόκοτα είχε την τύχη-ατυχία να συνδεθεί με τη Eurovision στα "πέτρινα" χρόνια για τις ελληνικές συμμετοχές, λίγο ο αχάριστος λαός με το αλτσχάιμερ, λίγο η θρυλική κόντρα με τον Χατζηστεφάνου, ε, όπως και να το κάνεις, σίγουρα μοιάζει άλλης εποχής. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε φυσικά τα συνδεδεμένα με την παιδική μας ηλικία "Παιχνίδια χωρίς σύνορα" τα οποία πρέπει να επιστρέψουν πακέτο με τη Δάφνη, είναι λαϊκή απαίτηση. (Τώρα που το σκέφτομαι, κι εκεί σκατά τα πηγαίναμε, λες να υπάρχει καμιά συγγένεια με τον Επίτ... εεε, ας μην προκαλώ την τύχη μου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: